A Secret Weapon For Sanal Sunucu Nedir?
World-wide-web sitesi performansınızı doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biri yüklenme hızınızdır. World wide web sitenizin hem Google sıralamasını hem de doğrudan misafir deneyiminizi etkileyen yüklenme hızınız, sanal sunucular ile çOkay daha hızlı şekilde kullanılabiliyor olacak.Sanal sunucular, aynı zamanda İngilizce açılımı olan “Virtual Private Server†olarak da bilinir. Sanal sunucuların tamamı “dedicated†adı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VPS) birbirinden bağımsız olarak çalışır.
Linux üzerinde cPanel gibi hazır kontrol panelleri tercih edilebileceği gibi LEMP LAMP gibi yapılarda oluşturulabilir. Windows tarafında Plesk ve MaestroPanel gibi hazır paneller kullanılabileceği gibi ihtiyaç olan servisler tek tek kurularak kulanım sağlanalabilir.
En yeni ve en yüksek sanallaştırma teknolojileri kullanılarak oluşturulan Bulut Sunucular tıpkı bir fiziksel sunucu gibi çalışır ve üzerinde güvenli bir şekilde işletim sistemi ile yazılımları barındırır.
Benzer noktalara sahip olmakla birlikte VDS ile VPS sunucu, farklı kategorilerde birbirinden ayrışmaktadır.
Özel sunucular genellikle daha pahalı olmasına rağmen, daha fazla esneklik ve performans sağlarlar. Ortak sunucular ise genellikle daha ekonomik bir seçenektir, ancak diğer kullanıcıların etkinlikleri sunucu performansını etkileyebilir.
Her kullanıcı, kendi sanal sunucusuna ait kaynaklara erişebilir ve bunları istediği gibi yapılandırabilir. VDS Sunucu fiziksel sunuculara göre daha esnek ve kolay yönetilebilir olması nedeniyle çoğu işletme tarafından sıklıkla tercih edilir.
Bulut sunucularına kıyasla VDS arasında bazı belirgin farklılıklar vardır. Bu durumda sunucu seçerken aşağıdaki farklılıklara dikkat etmelisiniz.
Bu, veri merkezine gitmeyi beklemek yerine, verilerin ve hizmetlerin çok daha hızlı bir şekilde sağlanmasını sağlar, bu da performansı artworkırır ve gecikme sürelerini azaltır.
Bu sanal makinalar, kendi işletim sistemlerine, uygulamalarına ve yapılandırmalarına sahip olabilirler ve sanki bağımsız birer donanım imiş gibi davranabilirler.
Ücretsiz kurulum hizmeti ile birlikte sağlanan yönetim desteği, sunucu yapılandırmanız ve temel kullanımlarınız ile ilgili dimension her zaman destek olacak bir uzman ekip sunmaktadır.
Ayrıca, belirli bir trafik miktarını kaldırabilecek ağ yapılandırmasının olup olmadığına dikkat edilmelidir.
Diğer sunucu türleriyle karşılaştırıldığında sanal sunucular, donanım kaynaklarının daha verimli kullanılmasına olanak tanıdığı için genellikle fiziksel sunuculara göre daha fazla esneklik ve maliyet tasarrufu sunar.
Bu Sistemlerin başka bir avantajı here ise, istediğiniz gibi kullanabilme olanağıdır. Sistem üzerinde kontrol tamamen dimension aittir ve yönetimini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.